Kapellen

overzicht

Patrouilles voortaan ook per fiets

06-06-2006

Kapellen/Stabroek Honderden bezoekers voor opendeur Politiezone Noord

 

De eerste opendeurdag van Politiezone Noord is een groot succes geworden. Honderden mensen woonden afgelopen zondag de verschillende demonstraties bij. Tegelijkertijd werd het nieuwe COBRA fietspolitieteam officieel voorgesteld aan het publiek. Minister Dirk Van Mechelen huldigde het gerenoveerde politiegebouw in.

Nicole VERSTREPEN

De opendeurdag van Politiezone Noord kon dit weekend op heel wat belangstelling rekenen. Vooral de kleinsten genoten met volle teugen van de verschillende demonstraties. ,,Ik wil later politieman op de motor worden'', verklaarde Lukas Janssens (10) nadat hij achterop de politiemotor een ritje had gemaakt. Er zullen zondag wellicht nog heel wat jongeren geweest zijn, die met deze plannen rondliepen.

 

Blikvangers

Een van de blikvangers op de opendeurdag was het nieuwe COBRA-team dat voortaan op de mountainbike zal patrouilleren. Binnen het politiekorps werden twaalf kandidaten, waarvan vier vrouwen, geselecteerd die gemotiveerd zijn om in alle weersomstandigheden te fietsen. ,,Er is aangetoond dat een fietser in druk centrumverkeer vijf keer sneller is dan een voetganger en 2 tot 3 keer sneller dan een auto'', stelde waarnemend burgemeester Koen Helsen.

Het fietsteam kreeg de naam COBRA mee. ,,De cobra is een evenwichtig, nuttig en interessant dier. COBRA staat voor Controlerend, Ondersteunend, Bijstand, Raadgevend en Aanspreekbaar'', aldus nog Koen Helsen.

Het Nieuwsblad, pagina 67, 159 woorden
Vlaamse Uitgeversmaatschappij NV