Kapellen

overzicht

Gemeente neemt verkeersoefenpark in gebruik

01-03-2005

Toekomstige chauffeurs moeten geen verlaten stuk openbare weg of parking meer gaan opzoeken om hun manoeuvres te oefenen. Aan de Kapelsestraat ligt nu een verkeersoefenpark waar de belangrijkste praktische proeven van het rijexamen ongestoord kunnen ingeoefend worden.

De vier belangrijkste manoeuvres (parkeren, in rechte lijn achteruit rijden, keren in een straat en in een garage rijden) kunnen geoefend worden in het park. ,,Als locatie kozen we voor de ruime parking achter de gemeentelijke fuifzaal Eskapade. Dat is een rustige parking die vlot bereikbaar is en ruim genoeg om te oefenen'', zegt burgemeester Koen Helsen (VLD). ,,Vanaf vandaag kan iedere leerling er terecht om, met of zonder begeleider, te oefenen voor de verplichte oefeningen. De manoeuvres zijn duidelijk afgebeeld op grote panelen. En er is de nodige uitleg voorzien over de verschillende stappen van het volledige manoeuvre.''

Het oefenterrein, achter de fuifzaal aan de Kapelsestraat 235, is gratis te gebruiken en elke woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag beschikbaar. Het personeel van het nabijgelegen containerpark zal telkens de nodige paaltjes en andere benodigdheden op hun juiste plaats zetten. Ook rijscholen zijn welkom om op andere ogenblikken het terrein af te huren en hun leerlingen te laten oefenen. (FSE)

Het Nieuwsblad, pagina 18, 195 woorden
Vlaamse Uitgeversmaatschappij NV