Kapellen

overzicht

Ladderwagen brandweer afgekeurd

12-02-2005

De Kapelse brandweer beschikt binnen dit en zo'n twee maanden over een spiksplinternieuwe ladderwagen. De aankoop is nodig, want de vorige werd bij een technische controle afgekeurd.

Kapelse spuitgasten rukken binnen twee maanden uit in spiksplinternieuw voertuig

Kapellen

De oude ladderwagen van de vrijwillige brandweer Kapellen dateert van 1971. "In het najaar van 2004 werd het voertuig afgekeurd. De reden was de versleten ladder", weet burgemeester Koen Helsen (VLD). "Sindsdien kunnen we bij noodsituaties beroep doen op de brandweer Antwerpen en bij niet-dringende zaken sprongen de collega's van Brasschaat bij."

"Maar praktisch was toch anders. Eerst dachten we enkel een nieuwe ladder aan te schaffen, maar dat bleek om allerlei redenen niet haalbaar. Daarom namen we contact op met de weinige leveranciers die er in België zijn. Naast de uitrusting van het voertuig was vooral een korte leveringstermijn van belang. Daarom viel onze keuze op de firma Fire Technics uit Bredene."

De nieuwbakken ladderwagen is een Iveco, maar de brandweeruitrusting - ladder, opbergkasten met rolluiken, enz. - is van Magirus. De ladder kan tot op dertig meter. "Die is bruikbaar bij gebouwen tot vier verdiepingen én een dakappartement. En dat is voldoende voor Kapellen." De ladder heeft ook een korf waarin drie personen kunnen plaatsnemen. Het prijskaartje bedraagt 499.996,20 euro (BTW incluis).

De gemeenteraad ging unaniem akkoord met de aankoop. De Kapelse brandweer moet nog zo'n twee maanden wachten op de nieuwe ladderwagen.

 

Gazet van Antwerpen, pagina 62, 198 woorden
© De Vlijt NV
Christophe MATTHIJSSENS