Kapellen

overzicht

Politie koopt eigen commissariaat

13-01-2005

Kapellen, Stabroek

Het politiekantoor aan de Christiaan Pallemansstraat 57, het hoofdkantoor van de zone Noord, is eigendom van de gemeente Kapellen. Tot nu toe huurde de politie het onderkomen. Stabroek betaalt 35% en Kapellen 65% van de huurkosten.

De uitbreiding en renovatie van het gebouw is nu achter de rug. "De oude garages en het magazijn veranderden in kantoren, het sanitair werd aangepast en het gebouw kreeg airco", somt waarnemend Kapels burgemeester Koen Helsen (VLD) enkele aanpassingen op. Langzaam groeide het idee om het vergrote gebouw te verkopen aan de politiezone.

Stabroek en Kapellen werden het nu eens over de schattingsprijs van 1,3 miljoen. "Onze politiezone gaat hiervoor een lening aan en Kapellen draagt 65% van de leninglast en Stabroek de rest", weet de Stabroekse burgemeester Alida De Bie.

Dat de politie er weinig parkeerruimte op, wordt binnenkort ook opgelost. "Tegenover bouwt het Vlaams Woningfonds drie eengezinswoningen. In de plaats van de diepe, achterliggende tuin komt deels een openbare parkeerplaats. Verder biedt een speciale carport er onderdak aan politievoertuigen", zegt Helsen.

 

Streepstraat

Het voormalige rijkswachtgebouw aan de Streepstraat in Kapellen, eigendom van de politiezone, staat ondertussen nog altijd te koop. "Kopers vinden blijkt erg moeilijk", aldus nog Helsen. "We ontvingen slechts drie biedingen onder gesloten omslag. Het hoogste bod ging richting 200.000 euro, terwijl de schattingsprijs 375.000 euro bedraagt. En dat is toch onze minimumprijs." Aan dat gebouw wordt eerstdaags alvast een groot plakkaat gezet "om mogelijke kopers te lokken".

 

Gazet van Antwerpen, pagina 52, 240 woorden
De Vlijt NV