Kapellen

overzicht

Kapelse veegclub voortaan elke zaterdag op pad

31-08-2004

Voortaan gaat in Kapellen elke zaterdag een extra kuisploeg op pad. De ploeg, bestaande uit enkele jobstudenten, is een uitloper van het zomerinitiatief 'de veegclub'. Tijdens de maanden juli en augustus trokken er immers dagelijks jobstudenten «al kuisende» door de gemeente. Het schepencollege evalueerde nu het zomerinitiatief als zeer positief en besloot het een vast karakter te geven.

 

Tijdens de voorbije zomermaanden verzamelde de veegclub 750 zakken afval en 10 grote aanhangwagens grof vuil. De veegploeg bestaat uit vier jobstudenten die regelmatig worden vervangen door nieuwe kandidaten. De ploeg staat onder leiding van gemeentearbeider Dirk Rombouts. De jobstudenten beschikken over een veegwagentje en een karretje getrokken door een fiets. In het karretje staan emmers, zeep, een snoeischaar en borstels.

«De positieve weerklank van de bevolking gaf ook mee de doorslag», verklaart burgemeester Koen Helsen. «De veegploeg laat ons toe zaken op te lossen die anders letterlijk in de vergeethoek geraken. De gemeentelijke veegmachine kan immers niet alle hoekjes en kantjes van de stoepen kuisen.»

Jobstudenten Maya Van Honsté, Bart Stas en Dirk Van Overloop, die deze week op pad trekken, zijn alvast bijzonder gemotiveerd om het straatbeeld in de gemeente te zuiveren van allerhande afval.

«Nu kunnen zij zelf vaststellen wat mensen zomaar op straat wegwerpen. Vooral in de bushokjes wordt niet zelden behoorlijk wat vuil aangetroffen», aldus ploegbaas Dirk Rombouts. (MWE)

Koen, Maya, Dennis, Bart en Dirk van de Veegclub. Foto Dirk Laenen