Kapellen

overzicht

Sabine en Koen blijven op post

23-07-2004

Nu Dirk Van Mechelen (VLD) opnieuw de eed heeft afgelegd als Vlaams minister, weten ook zijn partijgenoten Koen Helsen en Sabine Van Dooren dat ze op post blijven als waarnemend burgemeester en waarnemend schepen van Cultuur en Milieu.

Kapellen

"Ik ben in eerste instantie blij voor Dirk", begint Helsen. "Hij heeft dat echt verdiend, want heeft er keihard voor gewerkt. Hij heeft ook weken van dag en nacht onderhandelen achter de rug. Het is meer dan terecht dat hij in de Vlaamse regering blijft."

"Ook voor Kapellen is dat plezant nieuws", vervolgt Helsen. "Zo kan het schepencollege in zijn huidige bezetting verder doen. En zit je niet met een onderbreking of met verschuivingen van bevoegdheden. En bovendien weten we ons verzekerd van steun uit de Vlaamse regering."

Ook Van Dooren is heel tevreden. "Vooral voor Dirk persoonlijk. Hij heeft heel hard gewerkt en wordt daarvoor beloond. Ik ben ook blij dat de partij hiermee toch voor kwaliteit heeft gekozen. Hij kan nu zijn beleid verderzetten."

En zij kan verder met Cultuur en Milieu? "Ik was mij bewust van het bijzonder tijdelijk kader waarin ik was gerold, maar ben nu toch verheugd dat het wordt verlengd. Zo waren er de laatste maanden een aantal ideeŽn die je mogelijk niet meer zelf kon volbrengen. Nu dat wel kan, geeft dat toch wel een goed gevoel."

 

Gazet van Antwerpen, pagina 17, 185 woorden
© De Vlijt NV
CM