Kapellen

overzicht

MathIT is beste provinciale mini-onderneming

28-03-2011

De leerlingen van 6 Boekhouden-informatica uit het Mater Salvatorinstituut uit Kapellen behaalden woensdag de titel van beste mini-onderneming van de provincie Antwerpen. De jury was gecharmeerd door de originaliteit en het commerciële aspect van MathIT. "Dankzij de mini-ondernemingen wordt de ondernemerszin bij jongeren al van op school aangewakkerd," zegt gedeputeerde voor Economie Koen Helsen. Maandag overhandigt gedeputeerde Koen Helsen het ticket voor de Vlaamse finale aan de winnende leerlingen.

Op woensdag 23 maart streden 8 mini-ondernemingen uit de regio’s Mechelen, Kempen en Antwerpen in het Provinciehuis van Antwerpen voor de titel van ‘beste provinciale mini-onderneming’. ‘MathIT’ van het Mater Salvatorisinstituut uit Kapellen kaapte de 1ste plaats weg. ‘MathIT’ heeft met hun rekencd-roms voor het lager onderwijs de jury het meeste kunnen bekoren en kwam dus als winnaar uit de bus. Het is een leuke en educatieve manier om kinderen breuken, getallenleer, vraagstukken, hoofdrekenen enz. aan te leren, aldus de jury.

De leerlingen van het zesde boekhouden-informatica hebben het softwareprogramma zelf geschreven en ze hebben ook een website (www.mathit.be) online gezet. MathIT heeft ook als eerste mini-onderneming in Vlaanderen licenties ontwikkeld. MathIT behaalde hierdoor hun toegangsticket tot de Vlaamse Finale. Deze zal plaatsvinden op 7 mei in Brussel.

Het was een spannende finale waarbij elke finalist gedurende 10 minuten de tijd kreeg om een 8-koppige jury te overtuigen dat zij deze titel verdienden. Tijdens de presentatie van hun bedrijfje hebben de mini-ondernemers al hun creativiteit en originaliteit in de kijker gezet. Vervolgens legde de jury - die samengesteld was uit echte bedrijfsleiders - hen op de rooster rond het gevoerd HR-beleid, de financiële resultaten en ondernomen marketingacties.

‘High Five’ van het Koninklijk Atheneum uit Turnhout heeft met hun kinderanimatie rond het thema pesten een mooie tweede plaats behaald en de mini-onderneming ‘Culture Cooking’ van JOMA Merksem zijn met hun culinaire verjaardagskalenders en workshops multicultureel koken als derde geëindigd.